Przełącz na pełną wersję forum
Rozmowy o wszystkim, humor, rozrywka, ciekawostki, ploteczki itp.
Odpowiedz

pole PGR Kunik

11 lut 2015, o 18:56

witam ostatnio przejezdzajac tamta trasa zauwazylem chyba z pięć tablic informujacych o jakichs działaniach archeologicznych ale tylko od strony drogi na Ornete na Lidzbark ich nie ma czy sa jakies opowiesci i relacje co tam wykopano słyszałem kiedys no pare lat w stecz ze ekipa wodociagów z DM trafila na mogiłe zbiorowa ale szybko połozyli tam jakies rury i zasypali nikomu nic nie zgłaszali.pytanie czy z wykrywka mozna sie tam poruszac niemam informacj jeszcze gdzie wolno a gdzie nie.

Re: pole PGR Kunik

11 lut 2015, o 20:40

Jedno ze stanowisk archeologicznych oznaczonych,po których nie wolno chodzic z wykrywka.Przeczytaj tablicę przy okazii spaceru np. :grozi: wiecej info ma pewnie Mariusz.

11 lut 2015, o 20:45

Witaj Aniele :)
byłeś na szkoleniu w sobotę ?

11 lut 2015, o 21:26

byłem na szkoleniu dziekuje. pytanie zadełem czy tam wolno czy nie ze wzgledu na to ze to pole ciagnie sie az do łyny gdzie przy łynie chciałem wykrywke przetestowac bo od tamtej strony niema zadnych informacji a niechciał bym sie nikomu narazic na niepotrzebne problemy

12 lut 2015, o 07:55

Niestety w tym miejscu juz niewolno chodzić z wykrywaczem :grozi: w momencie kiedy policja Cię tam złapie to nie będzie wykroczenie, a wyrok przed sądem. Dużo na temat przepisów znajdziesz w internecie.
Pozdrawiam :pozdro:

12 lut 2015, o 17:30

dzieki za informacje.moze ktos kiedys znajdzie tam moje strzały które zgubiłem i odda do muzeum.pozdrawiam

12 lut 2015, o 17:50

Strzały ? Bawiłeś się na tym polu w Indianina ? :hmm:

12 lut 2015, o 17:57

w Indian to nie ale jestem członkiem Polskiego Związku Łuczniczego i można mnie tam spotkać z łukiem. Fajna miejscówka na dalekie strzelanie.

Korekta-Warmijka.

12 lut 2015, o 18:01

Ciekawe hobby :spoko: :pozdro:

12 lut 2015, o 18:32

ale nie w naszym miescie stowarzyszenie które tu jest warminska grupa łucznicza musiala sie wyprowadzic do olsztyna bo nie dostała miejsca na treningi i tak jak my funduszy bo jest to nie rozwojowy sport

12 lut 2015, o 18:41

No tak, szkoda słów... :bezradny:

13 lut 2015, o 11:53

A trzeba przyznać, że Anioł strzela jak Robin in the Hood :)

13 lut 2015, o 12:02

anioł napisał(a):dzieki za informacje.moze ktos kiedys znajdzie tam moje strzały które zgubiłem i odda do muzeum.pozdrawiam

Podczas badan archeologicznych w zeszłym roku znaleziono jeden bełt...jest na wystawie w Muzeum Warmii i Mazur w Olsztynie. Moze to Twój ;)

13 lut 2015, o 20:57

Oooo...Bełt to kawał "Historii", oto okaz muzealny
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

13 lut 2015, o 20:59

Przez starożytnych ziomali uzywany w ten sposób
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Odpowiedz